Geam termoizolant

 

STICLA SECURIZATA

GEAM TERMOIZOLANT

vezi detalii

vezi detalii

 

GEAM TERMOIZOLANT

 

Geamul termoizalant este un sandwich format din doua sau trei foi de sticla despartite prin intermediul unei baghete de aluminiu si dublu sigilate perimetal.

Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care variaza in functie de sticla folosita.

Pentru a obtine o izolare termica superioara avand un coeficient termic (Ug) cat mai mic se folosesc sticle tratate special de tip Low-E, pentru a obtine o izolare luminoasa se folosesc sticle reflectorizante etc in functie de grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei geamul termoizolant are grosimi variabile putand fi asfel utilizat pe o varietate de profile

Grosimea foilor de sticla influenteaza si ea caracteristicile termice dar mai ales cele de rezistenta la impact ale geamului termopan. in general se folosest foi de sticla de 4 mm

RECOMANDARI PENTRU EVITAREA APARITIEIE FENOMENULUI DE CONDENS

In sezonul rece, condensul reprezinta una dintre problemele acute cu care se confunta multi beneficiari de tamplarie termoizolanta. Pentru a evita formarea acestuia , este necesara definirea fenomenului si stabilirea factorilor care genereaza aparitia umiditatii pe suprafata ferestrelor sau a geamului termoizolant.

Condensul este determinat de trecerea vaporilor din stare gazoasa in cea lichida , ca urmare a contactului acestora cu suprafete mai reci ex ; peretil, ferestre. In zonele afectate este favorizata aparitia ciupercilor de mucegai , concomitent cu deteriorarea zidariei. Spatiile in care se manifesta cel mai frecvent sunt incintele cu un grad ridicat de umiditate, In pofida utilizarii unor sisteme performante de tamplarie ,unii beneficiary reclama aparitia fenomenului de condens , mai ales iarna.

O analiza pertinenta a situatiei presupune identificarea initiala a cauzelor , care pot fi datorate proiectarii , executiei, montajului, explotarii sau intretinerii improprii. Lipsa competentei in alegerea ferestrelor potrivite (mai ales in functie de pozitionarea acestora in planul fatadei) face inutil efortul beneficiarului de a evita consecintele. Executia necorespunzatoare a tamplarieie , coroborata cu montajul defectos sau utilizarea incorecta , pot genera de asemenea , formarea de condens. Totodata , la ferestrele fabricate cu profile de aluminiu fara bariera termica aplasate la exteriorul cladirilor, fenomenul de condensare a vaporilor de apa este inevitabil.

Condensul poata sa apara pe suprafata mai rece a unei ferestre ( atat pe geam cat si pe rama) in momentul in care cantitatea de vapori de apa din cadrul incintei depaseste limita de saturatie a aerului. Totodata , trebuie precizat ca fenomenul nu are legatura cu infiltrarea vaporilor si formarea picaturilor de apa intre foile de sticla ce alcatuiesc geamul termoizolant , acesta fiind o consecinta a executiei defectoase a vitrajului.

Principalele motive care genereaza condensul sunt reprezentate de:
- aerul expirat
- vaporii generati din activitati casnice
- amplasarea necorespunzatoare a elementelor de incalzire , obturarea circulatiei aerului prin draperii , jaluzele etc. -vaporii rezultati din alte cause

Asfel un metru cub de aer contine, la o temperatura de 0 grade Celsius , 5 centimetri cubi de vapori de apa. Daca spatial este incalzit , cantitatea de apa din aer se majoreaza ( 17g la 20 grade, 30g la 30 grade). In cazul in care aerul devine saturat( avand umiditate relativa de 100%) nu mai are capacitatea de a retine vapori.

De exemplu intr-o incapere cu o suprafata de 15 mp si o inaltime de 2.5 m( cu un volum de 38mc), la o temperatura de 23 grade celsius si o umiditate relativa de 100% in aer se afla apoximativ un litru de apa , sub forma de vapori invizibili. Daca in timpul noptii temperatura scade cu cateva grade celsius , o parte din vapori se va condenseaza pe supafata cea mai rece din incinta(pe geamul fereastrei care are intotdeauna o temperatura mai scazuta , se va forma condensul). Din ratiuni ce tin de confort si de protectia sanatatii la temperatura optima a camerei (23 grade celsius) acest indicator trebuie sa fie cuprins intre 40%-70%. Condensul se poate forma la marginea vitrajului, unde pot exista zone etansate necorespunzator, iar circulatia aerului este impiedicata de prezenta unui glaf prea lat situat in zona radiatorului,deasemenea in cazul montajului ferestrelor spre partea exterioara a fatadei , circulatia curentilor de aer cald este scazuta pe suprafata geamului , fereastra vand o temperatura mai scazuta

Formarea condensului poate fi evitata daca sunt respectate anumite conditii precum:
- Folosirea unor profile din pvc sau aluminiu avand un coeficient de transfer termic cat mai mic( ex: profile din aluminiu cu bariera termica cat mai mare si un numar de camere de aer cat mai ridicat
- Montajul geamurilor termoizolante cu sticla LOW-E ( de joasa emisivitate) si cu gaz inert (argon) ceea ce determina o diminuare a pierderii de caldura (-50%)
- Aerisirea fregventa a incintei , deoarece tamplaria termoizolanta din pvc sau aluminiu exclude ventilatia normale
- Etansarea perimetrala cat mai riguroasa a ferestrelor dupa montare
- Modifiarea circulatiei de aer cald prin dispunerea corespunzatoare a radiatoarelor. Se recomanda o traversare a aerului de-a lungul ferestrei, pentru incalzirea uniforma a vitrajului.

 

 

Home | Produse | Preturi | Contact

 

 

2005 - 2011 Excel Group - Toate drepturile rezervate